42

A CITROMOS VÍZ 9 ELŐNYE

 Napi 8 pohárnyi víz elfogyasztását ajánlják a szakemberek, azonban sokaknak nehezére esik ennyi folyadékot meginni. Számukra jelenthet megoldást, ha ízesítik valamivel a vizet, így izgalmasabb, jellegzetesebb lehet az aromája. Az egyik legjobb e célra a citrom; amellett, hogy finom üdítővé varázsolja a szinte íztelen folyadékot, számos további jótékony hatása is van. A citromban több vitamin és ásványi anyag található, mint C-vitamin, B-vitaminok, kalcium, vas, magnézium, kálium és rengeteg rost. Így érdemes minden reggel, reggeli előtt 15-30 perccel inni belőle egy pohárral, majd ezt többször is megismételni a nap folyamán.

 

1. Erősíti az immunrendszert

A benne található C-vitamin erősíti az immunrendszert, így fokozottan ajánlott citromos vizet inni a stresszel teli időszakokban.

2. Karbantartja a szívet

A citrom káliumtartalma jóvoltából erősíti a szívet, illetve támogatja az agy és az idegek helyes működését.

3. Segíti az emésztést

A citromban található rostok segítik az emésztést, illetve megakadályozzák a székrekedést, a puffadást és a hasmenést.

4. Megtisztítja a szervezetet

Az enzimek működésének és a máj munkájának támogatásával a citromos víz felgyorsítja a méregtelenítés folyamatát, és segíti kimosni a káros anyagokat a szervezetből.

5. Frissé teszi a leheletet

A finom citromillat frissé teszi a leheletet, illetve csökkenti a fogfájás és a fogínygyulladás tüneteit.

6. Makulátlanná teszi a bőrt

A bőr karbantartására a citromos vizet külsőleg is alkalmazhatjuk: a citromlében található antioxidánsok ugyanis segítenek láthatatlanná tenni a bőrhibákat és a ráncokat.

7. Csökkenti a gyulladást

A rendszeres citromosvíz-fogyasztás csökkenti a szervezet savasságát, és eltünteti a húgysavat az ízületekből, amely a gyulladásért felelős.

8. Növeli az energiát

A citromos víz ellát energiával, illetve csökkenti a szorongást és a depresszió kialakulásának kockázatát. Már a citrom illatának is jó hatása van az idegrendszerünkre.

9. Felébreszt

Ha reggelente citromos vizet iszunk kávé helyett, ugyanúgy felébredünk tőle, és energikusan indul a napunk – koffein nélkül.A víz élettani szerepeAz ásványvizekről

Kristálytiszta ivóvíz otthon, a konyhában