Gyermek asztma

Asztma és Allergia

“Mentsük meg a gyermekeket a fulladás folyamatos félelmétől, mert nem ismerik fel, hogy vízre szomjasak!”

Írja könyvében dr. Fereydoon Batmanghelidj akinek kutatásai alapján egyértelmű összefüggés található a dehidratáció és számos degeneratív betegség pl.: az Asztma és Allergia között.

Fereydoon Batmanghelidjdr. Fereydoon Batmanghelidj rövid életrajza

Dr. Batmanghelidj nemzetközileg elismert kutató, író és a víz természetes gyógyító erejének szószólója. 1931-ben született Iránban. Tanulmányait Skóciában a Fettes College-ben és a Londoni St. Mary kórház orvosi egyetemének karán végezte ahol a Nobel-díjas Sir Alexander Fleming is tanult.
Orvosként dolgozott az Egyesült Királyságban, mielőtt visszatért volna Iránba. Hazájában kulcsszerepet játszott a kórházak és egészségügyi központok, sportlétesítmények fejlesztésében.

EVIN börtön IránAmikor 1979-ben Iránban forradalom tört ki, Dr. Batmanghelidj-t politikai fogolyként bebörtönözték a hírhedt Evin börtönbe ahol két évet és hét hónapot töltött, itt felfedezte fel a víz gyógyító erejét.

Egy éjszaka, fogolytársa bénító gyomorfekély fájdalmára keresett megoldást, de mivel gyógyszer nem állt rendelkezésére adott neki két pohár vizet. Nyolc perc után a fájdalom megszűnt. Ezután társának azt az utasítást adta, hogy három óránként igyon meg két pohár vizet. A vízzel történő kezelés hatására a fogoly négy hónap után teljesen tünetmentessé vált.

Dr. Batmanghelidj ezután a börtönben sikeresen kezelt további 3000 foglyot akik szintén a stressz okozta gyomorfekélyben szenvedtek. A kezeléshez kizárólag csak vizet használt.

Az Evin börtön ideális “stressz laboratórium”-nak bizonyult, így a doktor kiterjedt kutatásokat végzett a víz gyógyító hatásairól és megelőző szerepéről, amivel sok fájdalmas és degeneratív betegség enyhíthető. Annak ellenére, hogy korábban szabadulhatott volna fogságából még extra 4 hónapot maradt az foglyok között azért, hogy befejezhesse a kutatását a kiszáradás és a vérzéses gyomorfekély betegséggel kapcsolatban.

Kutatásának eredményei a Journal of Clinical Gastroenterology 1983 júniusi számában és a New York Times – Science Watch kiadványában is megjelent 1983 június 21.-én.

Tested vízért kiáltDr. F. Batmaghelidj 1992-ben írta első önsegítő könyvét “A tested vízért kiált” címmel, amelyben kijelentette, hogy a szájszárazság nem megbízható mutatója a kiszáradásnak. Kutatásai bebizonyították, hogy a szervezet vízhiánya miatt fájdalom is jelentkezik és egyértelmű összefüggést talált a dehidráció és számos degeneratív betegség, köztük az asztma, a reuma, a magas vérnyomás, a mellkasi fájdalom, a felnőttkori cukorbetegség, a lupus és a szklerózis multiplex között.Dr. Batmanghelidj üzenete a világ számara ez: “Te nem beteg vagy, hanem szomjas. Ne kezeld a szomjúságot gyógyszerrel!”

ASZTMA ÉS ALLERGIA folytatás


Források: