Klórmentesítés

Az emberek számára természetesnek tűnik, hogy megnyitják a csapot, és ivásra, tisztálkodásra alkalmas víz folyik belőle. De tudjuk-e, hogy mi is az a klór és mit keres az ivóvizünkben?Kisbaba tisztavízben fürdik

Mi is az a klór?

A klórA klór a periódusos rendszer 17. (kémiai) eleme. Erősen mérgező, szúrós szagú, zöldes-sárga színű gáz, amelyet kétatomos klórmolekulák (Cl2) alkotnak. Neve a görög chloros, azaz zöld szóból ered, utalva ezzel a gáz színére. A klórt az első világháborúban még vegyi fegyverként (harci gáz) alkalmazták. A klórt társadalmunk ma is széleskörűen használja, többek között az ivóvíz fertőtlenítésére, hiszen valójában egy igen hatékony fertőtlenítőszer, és a víz klórozással történő tisztítása megöli a betegségeket okozó baktériumokat. Ezzel a tisztítási módszerrel akadályozzuk meg pl. a kolera, és egyéb víz által könnyen terjedő betegségek kialakulását.

Azonban semmi sincs ingyen, és az előnyök mellett sajnos hátrányok is vannak!

Ugyanis a vízbe juttatott klór reakcióba lép a vízben természetesen előforduló elemekkel, és toxinokat (ún. trihalometánokat) képez, amelyek végül a szervezetünkbe kerülnek. Ezek a trihalometán vegyületek a betegségek széles skálájának lehetnek az okozói. Ilyenek többek között a szív-és érrendszeri betegségek, a daganatos betegségek, az ekcéma, az allergia. Az emberi egészségre gyakorolt hatása természetesen függ attól, hogy a klór milyen mennyiségben található a vízben, illetve milyen gyakran és milyen hosszan van jelen az életünkben.

A klór nem csak a víz ivásakor, hanem sokkal inkább fürdéskor jelent veszélyt!

Zuhanyzás közben a hő hatására kipárolgó klór nem csak a bőrünkön, hanem belélegezve a tüdőnk felületén is kifejti káros hatását.

Dr. Robert D. Morris: Azok, akik 40 évig klóros vizet ittak, vagy abból készítették ételeiket, italaikat, 70%-ban nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok, akik klórmentes tiszta vizet használtak.

Mi jelezheti a klórral szembeni érzékenységet?

  • Zuhanyzás után viszket, szárad a bőre.
  • A vékonyabb bőrű, ezáltal érzékenyebb nők folyamatosan testápolókkal és arckrémekkel kénytelenek kezelni magukat.
  • Kezén irritáció, bőrpír vagy ekcémás tünetek jelentkeznek.
  • A klóros vízben történő gyakori zuhanyzás igen gyorsan legyengíti az immunrendszerét.
  • Szabadgyököket képez a szervezetében azzal, hogy elektronokat von el.

Van erre a problémára elérhető megoldás?

Jelenleg az egyetlen lehetőség az, hogyha saját magunknak tisztítjuk ivóvizünket, és klórmentesítjük a vezetékes vizet az egész lakásban.

A Platinus Aqua klórmentesítő rendszer valódi megoldást kínál, beépítésével az egész házban klórmentes vízzel lehet tisztálkodni.

Milyen költsége van egy klórmentesítőnek?

A Platinus Aqua klórmentesítő készülékek üzemeltetési költségei két részből tevődnek össze

Központi klórmentesítő rendszer 60m3A fogyasztási igényekhez igazodva a Platinus Aqua klórmentesítő készülék 2 féle méretben érhető el. A Platinus Aqua CL-K1 készülék évi 60 m³ vizet, míg a Platinus Aqua CL-K2 készülék évi 120 m³ vizet képes klórmentesíteni.

Platinus Aqua CL-K1 készülék (60m³/év) vételára: 151.130 Ft
Platinus Aqua CL-K2 készülék (120m³/év) vételár. 201.930 Ft.

Az árak tartalmazzák a készülék vételárát, valamint a kiszállítás és beszerelés költségét az összes felhasznált segédanyaggal együtt. A készülékeket az ország bármely pontjára kiszállítjuk, és beüzemeljük.

CL-K1 készülék évente esedékes karbantartás díja: 36.830 Ft
CL-K2 készülék évente esedékes karbantartás díja: 49.530 Ft

Ezek átalánydíjak, amelyek magukban foglalják az összes felhasznált alkatrészt, az üledékszűrő tisztítását, a munkadíjat és a kiszállási díjat is.

Kérdezzen bátran kollégánktól!

Amennyiben az eddigiek során nem talált választ minden kérdésére, válasszon az alábbi lehetőségek közül!
Szabó Ildikó - Platinus Aqua ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálat:
Szabó Ildikó
+36 30 399 5600
+36 1 323 0000
Kálmán Ernő - Platinus Aqua ügyfélszolgálat
Műszaki kérdésekben:
Kálmán Ernő
+36 30 237 0030
+36 1 323 0000