Bőrszárazság, kipirosodás

Szabaduljon meg a klór káros hatásaitól víztisztító segítségével!

Egy munkával telt fárasztó nap után nagyon jól esik egy hosszú, forró zuhany vagy egy nyugtató hatású habfürdő. Azonban a felfrissülésnek hosszú távon nagy ára lehet, hiszen a vezetékes vízből számos káros anyag – klór, vegyszermaradványok, nehézfémek stb. – kerül a bőrünkre, azon keresztül felszívódva pedig a szervezetünkbe.Ezek a toxinok felhalmozódva legyengíthetik a szervezetünket, így az védtelenné válik a különböző betegségek ellen: könnyebben megfázunk télen, vagy az uszodában gombás fertőzést kapunk el.

A klór káros hatásai

A fertőtlenítéshez használt klór erősen szárító hatású: a bőrünk érzékennyé válik, viszketni kezd, hamarabb kisebesedik. Hiába használunk hidratáló hatású tusfürdőt vagy kímélő szappant, hiszen ha klóros vízben fürdünk, a probléma továbbra is fenn fog állni.

borszarazsag-krem

Az esti zuhanyzás során a bőrünkön és a tüdőnkön keresztül annyi klórt juttatunk a szervezetünkbe, mintha megittunk volna hat-nyolc pohárnyi vizet, hiszen zuhanyzásnál a szabad aktív klór nagy része kipárolog, amit mi belélegzünk. A bőrszárazság mellett korpásodás, allergia vagy komolyabb bőrbetegségek, például ekcéma is kialakulhat.

Szervezetünkbe kerülve a kór ugyanúgy fertőtlenítőként működik: elpusztítja a baktériumokat, azonban sajnos azokat is, amelyekre az egyes szerveknek szüksége van, ezzel tönkreteszi például a bélflórát. Az érfal belső oldalára tapadva érelmeszesedést okozhat, ami lassítja a vérkeringést, így rontja az oxigénellátást.

A szűrt víz előnye

A vezetékes vizet természetesen fertőtleníteni kell, azonban ez nem jelenti azt, hogy a fertőtlenítéshez használt anyagot el is kellene fogyasztanunk, vagy bőrünkre engednünk.

Szerencsére egy megfelelő berendezés segítségével kiszűrhetjük a vízből a káros anyagokat, így a klórt is. Ha beszerelünk egy klórmentesítő készüléket, a továbbiakban nyugodtan és biztonságban merülhetünk el esténként a kádban, hiszen tudjuk, hogy semmilyen káros anyag nem jut a bőrünkre, illetve a szervezetünkbe, egészségesek maradhatunk, és a zavaró bőrproblémákkal sem kell szembenéznünk.

Az ivóvíztisztító készülékkel pedig kristálytszta, egészséges vízből történhet az ivás és a főzés is.