Kabinetes vízlágyító - Kis kabinet

Kabinetes vízlágyító – kis kabinet

Cikkszám: LA-30VR34

Kisebb kapacitású, teljesen automata, komputeres vezérlőfejjel felszerelt készülék az ioncserélés eljárásával működik, amivel a vízkőként jól ismert kalcium- és magnéziumionokat közömbös nátriumionokra cseréli.

156 210 Ft
Nettó 123 000 Ft
 

Központi megoldás a vízkőmentes otthonért

Egy vízlágyító készülék megvédi a ház berendezéseit a vízkőtől, energiát és pénzt takarít meg a háztartásnak, mindemellett a Platinus Aqua Kabinetes vízlágyító készüléke csak minimális karbantartást, igényel.

A vízkövesedés jelenségét a vízben oldott kalcium és magnézium sók okozzák, ezek a sók hő hatására könnyen kiválnak a vízből és kemény lerakódást képeznek bármilyen felületen amivel csak érintkeznek, így a csövek belső felületén, a mosógép fűtőszálán, a csempén és a szanitereken.

A vízkő nemcsak esztétikai probléma, a lerakódás komoly energiaveszteséget okoz a fűtési rendszerekben, a háztartási gépekben. Ez az igen jól szigetelő anyag a fűtőszálra rakódva túlhevíti, így az alkatrész meghibásodását okozza.

A megoldás a megelőzésben van!

lagyitomukodes_nagyA vízkő okozta kár megelőzésére sokféle módon próbálkoznak, de igazán jól működő megoldás egyedül az ioncseréléssel történő vízlágyítás. A módszer lényege, hogy a vízben oldott és a vízkeménységet okozó kalcium és magnézium ionokat egy speciális gyantával lekötik és helyükre a gyanta felületéről nátrium ionok kerülnek. Ezzel az egyszerű, de biztosan működő módszerrel akár 0 nK vizet is elő lehet állítani. Természetesen a gyanta felülete nem végtelen, így amikor telítődik a lágyítás folyamata leáll. Ilyenkor a gyantát regenerálni szükséges ami a gyakorlatban 99,8% tisztaságú sóoldattal történik. Az oldat a megkötött anyagokat lemossa, és a gyanta újra működőképessé válik.

Platinus Aqua ioncserés vízlágyító készülék

A fenti folyamatot és a gyanta regenerálását a Platinus Aqua vízlágyító készüléke teljesen automatikusan végzi. Komputeres vezérlőfeje méri az átfolyt vízmennyiséget, kiszámítja a gyanta kapacitását és a megfelelő időben regenerálja azt. A készüléken található digitális kijelzőn pedig folyamatosan léthatóak az adatok.

A vízlágyító működtetése abból áll, hogy néha ellenőrizni kell a kabinetben a tiszta só szintjét és szükség esetén pótolni azt, minden egyéb feladatot teljesen automatikusan végez a készülék.

Tervezés, beszerelés

A vízlágyító készülék a bejövő hideg víz ágra kerül beszerelésre, így az egész lakásban használhatjuk a lágy vizet. Beüzemelése épületen belül, fagymentes helyre lehetséges, így vízóra aknába a fagyveszély miatt nem ajánlott.

Ahhoz, hogy egy ilyen készülék hatékonyan és gazdaságosan működhessen a gyanta mennyiségét és a vezérlőfej méretét előzetesen meg kell határozni. Egy megfelelő műszaki tartalmú árajánlat összeállításához ismerni kell a kialakítási lehetőségeket, a helyi vízkeménységet, a lakás átlagos vízfelhasználását és a bejövő vezeték méretét is.

Ezeket a feltételeket a legegyszerűbben egy helyszíni felmérés alkalmával lehet megismerni, és erre a célra érdemes igénybe vennie ingyenes helyszíni szaktanácsadásunkat.

A készülék ára tartalmazza a kiszállítást, a felszerelést és minden szükséges alkatrész költségét (flexi cső, toldó idomok, stb.), azonban a helyszín gépészeti kialakítását, a fővezetékről történő leágazást az ügyfélnek kell biztosítania. Ha a leágazás kialakításához az ügyfélnek segítségre van szüksége, akkor a munkálatokat előzetes egyeztetés és árajánlat után saját épületgépész alvállalkozó segítségével kialakítjuk.

Tulajdonságok:

  • 3/4″ és 1″ csatlakozás
  • Gyantatöltet: 5—30 liter
  • 1,5—1,8 m3/óra átfolyókapacitás
  • Méret: 560x300x450 mm, 670x320x500 mm, 1140x320x500mm
  • 1 év garancia

Kérdezzen bátran kollégánktól!

Amennyiben az eddigiek során nem talált választ minden kérdésére, válasszon az alábbi lehetőségek közül!
Szabó Ildikó - Platinus Aqua ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálat:
Szabó Ildikó
+36 30 399 5600
+36 1 323 0000
Kálmán Ernő - Platinus Aqua ügyfélszolgálat
Műszaki kérdésekben:
Kálmán Ernő
+36 30 237 0030
+36 1 323 0000