Lakossági víztisztító megoldásaink

A víztisztítás és vízkezelés 3 fő területére kínálunk megoldást, így az egész házban tiszta és egészséges vizet használhat, vagy akár energiát takaríthat meg!

Vízkezelési területek

A három fő terület

Főzés

1. Ivóvíztisztítás

A háztartásban három elkülönülő területre lehet felosztani a felhasznált víz tisztítását / kezelését. Az első az ivóvíztisztítás, itt olyan vizet szükséges előállítani ami kristálytiszta és egészséges, minden szennyező és oldott anyagtól mentes. Ilyen tisztaságú víz előállítására gazdaságosan csakis a fordított-ozmózis technológia alkalmas, ez az egyetlen olyan módszer amely a hormonokat és a gyógyszermaradványokat is képes eltávolítani a vízből. Hátránya, hogy a molekuláris szűrés miatt csak nagyon lassan (5 perc / liter) képes előállítani a szűrt vizet. A szűrés sebessége miatt a megtisztított vizet tárolni szükséges, így az egész ház vízfelhasználására és kiszolgálására ez a technológia nem, vagy nagyon gazdaságtalanul valósítható meg. Azonban ha jobban belegondolunk a WC öblítéshez és a felmosáshoz nincs is szükség ilyen tisztaságú vízre, ettől a másik két területen jóval költséghatékonyabb megoldások is léteznek.

Bővebben az ivóvíztisztításrólIvóvíztisztító termékek

Fürdő2. Vízlágyítás

A magyar háztartásokban leginkább szembetűnő probléma a vízkő, amit víz változó keménysége a talajból kioldott kalcium és magnézium okoz. A vízkő azonban nem csak esztétikai problémát okoz, mivel nagyon jó hőszigetelő a lerakódások komoly energiaveszteséget is okoznak. A kicsapódó vízkő a csővezetékekben és a főtőberendezésekben dugulást, idővel a teljes berendezést, vagy a hálózat cseréjét is okozhatja. Erre a problémára a vízlágyítás területe ad megoldást. Korszerű komputeres vezérlőfejjel ellátott ioncserélős vízlágyító berendezéseink teljesen kiküszöbölik a kemény víz problémáját, és így az egész épületben lágy vizet használhatunk.

Bővebben a vízlágyításrólVízlágyító termékek

Fürdés3. Klórmentesítés

Magyarországon a vezetékes vízhez a közműhálózat üzemeltetőjének kötelező klórt adagolni, de a mennyiségről és a határértékekről nincs pontos definíció. Ahhoz, hogy a vízmű hálózatában a legtávolabbi ponton is hatékony legyen a fertőtlenítés nagy dózisban indul útjára a klór, ezért tapasztalható a vízműhöz közeli helyeken sokkal magasabb koncentráció. A klór káros hatásait a legtöbben már tapasztalták, a kisbabák és a hölgyek érzékeny bőre a klóros vízben való fürdés után viszket, kiszárad, néha ekcémás reakciók is jelentkeznek.

A klór eltávolítására helyi és központi megoldás is létezik, a legköltséghatékonyabban KDF és aktívszenes szűrőkkel lehet semlegesíteni ezt az igen reakcióképes anyagot. Központi kialakításnál a bejövő hideg víz ágra szereljük fel a szűrőberendezést, így az egész házban elérhetővé válik a klórmentes és tiszta víz. Ott ahol nem, vagy csak nehezen kivitelezhető a központi szűrés megvalósítása a zuhanycső elé felszerelhető KDF zuhanyszűrő patron lehet a megoldás.

Bővebben a klórmentesítésrőlKlórmentesítő termékek