Vásárlási tanácsadó

Vásárlási tanácsadó

Fordítottozmózis-víztisztítók 45 – 400 ezer forint között kaphatóak. Ön tudja, hogy melyiket érdemes választani?

Ma nagy választékban állnak rendelkezésre a piacon különböző típusú, tudású fordítottozmózis-rendszerű víztisztító készülékek. Hatalmas ár- és minőségi különbségek vannak a forgalmazott készülékek között.

ro-gepekJelenleg ilyen RO (Reverse Osmosis)-készülékeket reklámoznak már 45.000,- Ft és 400.000,- Ft között.

A legdrágább (250.000 – 400.000,- Ft) vízszűrő készülékeknél főleg a presztízst kell megfizetni, hiszen ezeket mindannyiunk által ismert világcégek forgalmazzák, gyakran hálózatos vagy direkt marketing formájában.

 

Az olcsó, néha már 45.000.- Ft-ért reklámozott víztisztító készülékek szinte mindig gyenge minőségű, kétes eredetű készülékek, amelyeknél a reklámban hangsúlyozott ár beszerelés nélkül, csak egy üzletben történő vásárlás, de leginkább csak egy csomagküldő céggel történő kiszállítás esetén értendő. A készülék ekkor egyfajta “szereld magad” program keretében kerül önállóan beszerelésre. Ezek mellé a készülékek mellé nem kapunk kielégítő szerviz szolgáltatást, sem megbízható garanciát. Csak ezermester típusú, kalandkereső vásárlóknak ajánlott.

 

A kedvező 100.000 – 150.000.- Ft-os árkategóriában több víztisztító készüléket lehet találni. Itt ugyan csak néhány ezer forint különbség mutatkozik az árban, azonban sok különbség található a minőségben és a hozzá adott szolgáltatásban. Az alábbiakban egy kis áttekintést teszünk, amelyben átnézzük, hogy melyek azok a paraméterek, amelyeket feltétlenül figyelembe kell vennünk, ha egy fordítottozmózis-rendszerű víztisztító készüléket vásárolunk.

FONTOS! Amikor a költségeket vizsgáljuk, ne csak a készülék árát nézzük, hiszen ez csak egy része a költségeknek! A készülék árán felül még feltétlenül nézzünk utána a kiszállítás, a beszerelés és – ami a legfontosabb – az üzemeltetési költségeknek. Nehogy az történjen, hogy a vásárlásnál néhány ezer forintot spórolunk ugyan, de később évente a többszörösét fizetjük a karbantartási költségekre.

Fontos kérdések, amelyeket minden vásárlónak föl kellene tennie vásárlás előtt!

Avagy mire figyeljen fordított ozmózis-rendszerű víztisztító készülék vásárlásakor?

Konyhában telefonál

1. Kiszállítással és beszereléssel kapcsolatos kérdések

A legelső dolog, amit figyelembe kell vennünk vásárlás előtt, hogy az adott készülék ára vajon tartalmazza-e a kiszállítási és a beszerelési díjat, illetve az adott forgalmazó cég kompletten, beszereléssel együtt vállalja-e a vízszűrő készülék átadását az otthonunkban. Abban az esetben, ha a megadott ár nem tartalmazza ezeket a szolgáltatásokat, akkor a készülék vételára ugyan kedvezőbbnek tűnhet, de ilyenkor mindamellett, hogy ez plusz költséget jelent, egyéb problémák is fölmerülhetnek, amelyekkel számolnunk kell:

Plusz költségek:

A legtöbb esetben, amikor a készüléket reklámozzák, a megadott ár csak a készülékre vonatkozik, és nem tartalmazza a kiszállítás és az üzembe helyezés költségeit. Ilyenkor Önnek három választása van.

  • Az egyik lehetőség, hogy saját maga szereli be a készüléket, melyhez vízvezeték szerelő szerszámokra, tömítőanyagokra és alapvető vízvezeték-szerelői ismeretekre lesz szüksége.
  • A második lehetőség, hogy megvásárolja a készüléket, majd a szereléssel megbíz egy vízvezeték-szerelőt.
  • A harmadik lehetőség, ha a forgalmazó cég fölajánlja, hogy egy általuk megbízott szerelővel szereltetik be a készüléket. Ebben az esetben általában külön fölszámításra kerül a kiszállási díj, vidéki szerelés esetén külön vidéki kilométerdíj és a munkadíj.

Ezek együttesen 20.000-, vidéki szerelés esetén akár 40.000,- Ft-tal is megnövelhetik a költségeket!

Egyéb problémák:

Abban az esetben, ha a forgalmazó nem beszerelve adja át a víztisztító készüléket az Ön otthonában, további megfontolandó kérdés, hogy egy esetleges meghibásodás vagy szivárgás esetén Ön kinél fogja tudni érvényesíteni a garanciát. Egy szivárgás esetén ugyanis a forgalmazó első kérdése az lesz, hogy miért szivárog a készülék? Valóban a készülék hibásodott meg, vagy csak a szerelő kötötte be szakszerűtlenül a csatlakozásokat? Kit terhel a garanciális felelősség? A forgalmazót? Vagy esetleg azt a szerelőt, aki beszerelte a készüléket? Amennyiben a felelősség kérdése tisztázható, és egyértelmű, hogy a készülék hibásodott meg, a forgalmazó – mivel ő csak a készüléket adta el Önnek -, a garanciát is csak az üzletben fogja érvényesíteni.

Ez egy nehéz helyzet, ugyanis a beépített vízszűrő készülék ki- és visszaszerelése ismét vízvezeték szerelői felkészültséget kíván, nem is beszélve a kiszerelt készüléknek a forgalmazóhoz történő visszaszállításával járó plusz gondokról. Esetlegesen a forgalmazó kiküldhet a helyszínre egy szerelőt, de ezért külön díjat fog felszámítani, még akkor is, ha a készülék garanciális, hiszen az ő garanciája csak a készülékre vonatkozott, nem az Ön otthonában történő javításra.

A Platinus Aqua víztisztító készülékkel:Családi víztisztító készülékÖn mentesül ezektől a gondoktól, hiszen a készülék ára tartalmazza a kiszállítás és a beszerelés költségeit Magyarország teljes területén. A készülék beszerelését a cég saját szakemberei végzik, így a cég teljeskörű, és egész élettartamra szóló garanciát vállal mind a készülékre, mind a szerelésre. Egy esetleges meghibásodás esetén a Platinus Aqua felkészült munkatársai a lehető legrövidebb időn belül, az Ön otthonában, garanciálisan javítják a készüléket.

2. Üzemeltetési költségek és garanciák

Egy fordítottozmózis-rendszerű víztisztító készülék az üzembe helyezést követően rendszeres karbantartást igényel. Ahogyan egy autóban rendszeres időközönként cserélni kell a motorolajat, ehhez hasonlóan egy víztisztító készülékben is rendszeresen szűrőbetéteket és membránt kell cserélni, és a szűrőházakat és csöveket is illik alkalmanként tisztítani és fertőtleníteni. Ezeket a karbantartásokat rendszeresen (általában évente) szükséges elvégezni. Ez azt jelenti, hogy a költségek számbavételekor sokkal nagyobb súllyal kell figyelembe vennünk a karbantartási költségeket, mint a vízszűrő készülék árát, hiszen a készüléket csak egyszer kell megvásárolni, a karbantartásokra azonban minden évben költeni fogunk.

Nézzük meg, mik azok az apró részletek, amelyek nem kerülhetik el a figyelmünket!

Vannak olyan cégek, amelyek egyetlen marketing eszközüknek a minél alacsonyabb árak kommunikálását tekintik. Ilyen esetben azonban nem árt, ha a legapróbb részleteknek is utánajárunk, és mindennek utánaszámolunk. Több cég reklámoz jól hangzóan 12.000 – 13.000,- Ft körül előszűrő készletet, amelyet évente kell cserélni. Így a felületes szemlélőnek az a benyomása támadhat, hogy a készülék éves fenntartása nagyságrendileg tízezer forintos költséggel jár. Azt azonban már nem mindig említik, hogy ez az összeg csak az előszűrők ára, amelyre még rá kell számítani a kiszállás költségét és a munkadíjat, amely együttesen, Budapesten kb. 10.000,- Ft. Ezen kívül általában minden harmadik évben (gyengébb minőségű membrán esetén akár 1-2 évente) az olcsónak tűnő előszűrő készleten kívül a membránt is cserélni kell, amely egy jobb minőségű termék esetén körülbelül 25.000,- Ft. Így az igazi meglepetés a második vagy harmadik évben érhet bennünket, amikor a membrán is cserére szorul, ekkor ugyanis a számla a következő képen alakulhat: szűrőkészlet 12.000 + membrán 25.000 + kiszállás 5.000 + munkadíj 5.000 = összesen 47.000,- Ft! Egy esetleges vidéki helyszín esetén ez az összeg még megemelkedhet egy 50 forint per kilométeres vidéki tarifával oda-vissza.

A Platinus Aqua árpolitikája Nálunk fontos szempont, hogy ügyfeleinket ne érhessék kellemetlen meglepetések. Ezért mind a víztisztító készülékek árai, mind pedig a karbantartási díjak tartalmazzák a kiszállási és a munkadíjakat is. A karbantartási díjak átalánydíjak, ami azt jelenti, hogy a költségek előre tervezhetőek, nincsenek extra kiadások a membráncsere, vagy esetleges meghibásodás esetén sem!

A Platinus Aqua víztisztító készülékhez fix díjon folyamatos karbantartást biztosítunk teljes élettartamra szóló garanciával. A karbantartás díja tartalmazza az összes felhasznált alkatrész (szűrők, membrán, esetleges meghibásodott alkatrészek), a kiszállás és a munkadíj költségeit, valamint minden alkalommal újabb egy év teljes körű garanciát. Nincsenek rejtett költségek, az árak egységesek Magyarország egész területén. Így Ön biztos lehet benne, hogy minden évben csak a fenti összeget kell fizetnie.

Megdöbbentő képsorok a látszólag egyformának tűnő vízszűrő készülékek közötti minőségi különbségekről!

Műhelyünkben rendszeresen teszteljük különböző gyártók termékeit. Kíváncsi az eredményre? Nézze meg a következő két videót!

3. Minőséggel kapcsolatos kérdések

Az egészségmegőrzés egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében. A kristálytiszta ivóvízre is egyre többen tartanak igényt. A piac növekszik, így sajnos egyre több silány minőségű olcsó termék és alkatrész kapható. Az olcsóbb készülékeknél gyakran találkozunk úgynevezett gyors-csatlakozókkal, amelyek ugyan meggyorsítják a készülék összeszerelését, és kedvezőbb költségeket eredményeznek, de elég, ha egy picit megfeszül valamelyik cső, és máris szivárog a víz a csatlakozásnál.

A RO készülék lelke a membrán, amely egyben a legdrágább és legérzékenyebb alkatrész is. Ennek előállítására eleinte csak néhány gyártó volt képes, ma azonban egyre több no-name membránnal találkozhatunk. Érdemes tehát ezeknek is utánanéznünk, mielőtt a készülék megvásárlása mellett döntünk.

hollandi-csatlakozoKiváló minőségű alkatrészekből összeállítvaA Platinus Aqua háztartási víztisztító készülékeket kizárólag a stabil, biztos kötést eredményező hollandi csatlakozókkal, és a legelismertebb és legmegbízhatóbb amerikai Filmtec™ membránokkal szereljük, amelyeknek élettartama gyakran duplája a piacon kapható egyéb ozmózis membránokénak.

Élettartam garancia és hosszú távú partnerkapcsolat ügyfeleinkkel

A Platinus Aqua-nak már az indulásnál az volt a célja, hogy partnereink úgy tekintsenek rá, mint egy megbízható társra, aki nem csak egy készüléket ad el nekik, hanem folyamatos szolgáltatást és szervizhátteret biztosít meglévő víztisztító berendezéseik mellé. Egy ilyen ígéret vállalása egyben felelősséget is jelent. Azért, hogy ezt biztosíthassuk, 5 gyártó modelljeit teszteltük, és a minőség alapján választottuk a legmegbízhatóbbat. A magas minőségi követelmények mellett, ügyfeleinknek a vásárolt készülékekhez rendszeres időszakos karbantartást biztosítunk a használat figyelembevételével, és e mellé teljes élettartamra szóló garanciát vállalunk a víztisztító készülékekre.

Ahhoz, hogy egy vásárlás esetén a jó döntést hozzuk meg, az ár mellett ezeket a dolgokat is célszerű figyelembe venni. A Platinus Aqua vízszűrő készülékről bátran állíthatjuk, hogy minőség és hozzáadott szolgáltatások tekintetében a legjobb ár-érték arányú készülék a piacon.
Tekintse meg kínálatunkat!

Válassza a minőséget és a megbízhatóságot! Tegyen próbára minket!