Egészségtelen táplálkozás

A koleszterinszint csökkentése vízfogyasztással

A szívbetegség az egyik legelső vezető halálok világszerte. A két leggyakoribb probléma, amely ehhez vezethet, a magas vérnyomás, illetve a magas koleszterinszint. Szerencsére ezek megelőzhetők.A koleszterin egy viasz- vagy zsírszerű anyag, amely a sejtekben és a vérben található. A máj termeli (ez a „jó” koleszterin), de különböző ételekből, főként állati zsírokból is hozzájuthatunk (amelyek „rossz” koleszterint is tartalmazhatnak). Bizonyos mennyiségű koleszterinre szüksége van a szervezetnek, de a túl sok betegségeket okozhat, mert gátolja néhány hasznos anyag termelődését.

A magas koleszterinszint káros hatásai

A túl sok koleszterin meggátolhatja a vér szabad folyását, megvastagíthatja az artériák falát, lelassíthatja vagy ellehetetlenítheti a sejtek tápanyaggal való ellátását. Ha a vér nem áramlik szabadon, a szív kevesebb oxigént kap. Ez akár mellkasi fájdalmat vagy szívrohamot is okozhat. A vér koleszterinszintjét (az ideális 200 mg/dl-re) csökkentve minimalizálhatjuk a szívroham kockázatát. Mindebben a vízfogyasztás nagyon fontos szerepet játszik, ugyanis a víz hígítja a vért, így az szabadabban és könnyebben tud áramolni és eljutni a sejtekhez. Ha a test dehidratált, a vér besűrűsödik, és savassá válik. Ha elegendő (legalább napi 2-3 liter) tiszta vizet fogyasztunk, a vérünk kellően híg lesz, és megszabadulhatunk a felesleges koleszterin-felhalmozódástól. Így a kellő mennyiségű vízfogyasztás az egészséges élet szempontjából ugyanolyan fontos, mint a megfelelő diéta vagy a testmozgás.

Nem mindegy, milyen vizet iszunk

Azonban nagyon nem mindegy, milyen vizet juttatunk a szervezetünkbe: Az anyagcsere támogatására és a méreganyagok eltávolítására a legalkalmasabb a teljesen tiszta víz. Ezért is fontos, hogy az ivásra és főzésre felhasznált vizet megszűrjük egy fordított-ozmózis rendszerű háztartási víztisztító berendezés segítségével. Így biztosak lehetünk benne, hogy szervezetünket a lehető legmegfelelőbb módon támogattuk.