cdd79063490995ea98e3d9f0639c38f523976c31

A világ 12 legtisztább vizű tengere és tava.

 Ha a hidegebb hónapokban egy kis melegre, vagy nyílt vízi fürdőzésre vágyunk, érdemes az alábbi tengerpartokra és tópartokra elutaznunk.

 

1.      A mindössze 14180 lakossal rendelkező Linapacan-sziget (Fülöp-szigetek) partjait kristálytiszta víz mossa.

2.      Az Indiai-óceánban található Maldív-szigetek 26 atollból áll. A vízben még több tíz méter mélyre is lelátunk, és figyelhetjük a színes halakat.

3.      A Törökország délnyugati részén található Bodrum kikötőváros nemcsak az ókori világ hét csodájának egyikéről, a halikarnasszoszi kolosszusról híres, hanem a part kristálytiszta vizéről is.

4.      A Kuba középső részén található Cayo Coco-sziget sziget közelében előszeretettel búvárkodnak a turisták.

5.      A Menorca délnyugati részén található Macarella- és Macarelleta-öböl idilli hely finom, fehér homokkal és türkizkék víztükörrel, amely még télen sem túl hideg a fürdőzéshez.

maldives-aerial-BLUEST1216

 

6.      A szamoai To Sua-óceánárok neve „nagy lyukat” jelent. A látogatók egy létrán ereszkedhetnek le a 30 méter mély „medencébe”.

7.      A malajziai Sabah állam Borneo szigetének északi részét található. Partján túl húzódik az ország legnagyobb szigete, Pulau Banggi, amely igazi búvárparadicsom.

8.      A wyomingi (USA) Jenny-tó 129 méter mély. A tavon szívesen hajókáznak, hogy gyönyörködhessenek a környék szépségeiben.

9.      A galápagosi Puerto Ayora városában több mint 12 ezren élnek. Itt található a Tortuga-öböl, ahol a leguánok, rákok és cápák mellett hatalmas galápagosi óriásteknősöket is láthatunk.

10.  A brazíliai Mato Grosso do Sul államban található Bonito annak a régiónak a közepén helyezkedik el, amelyet a hihetetlen kék vizek jóvoltából „a közép-nyugat Karib-tengerének” neveznek.

11.  A francia Calanque de Sormiou tengere kristálytiszta, és a víz színe rendszeresen megváltozik: néha türkiz, néha mélykék.

12.  A Japán Panari-sziget a világ egyik legnépszerűbb búvárparadicsoma, hiszen több mint 400 korallfaj, 5 teknősfaj és számtalan trópusi hal él itt.

Mentés

Mentés

MentésA víz élettani szerepeAz ásványvizekről

Kristálytiszta ivóvíz otthon, a konyhában